Kantoormedewerkers training en materiaal geven
Gebruik Opleidingen en bronnen om documenten, video's of links met kantoorpersoneel te delen, een deadline in te stellen en te zien wie ze als afgerond heeft gemarkeerd. Cursussen voor chauffeurs gaan via het Trainingscentrum.
Training voor personeel of voor chauffeurs?
Opleidingen en bronnen (Beheer medewerkers > Opleidingen en bronnen) is voor je kantoormedewerkers. Je uploadt je eigen bestand of link en de medewerker markeert het als afgerond. Er zijn hier geen quizzen of certificaten.
Wil je chauffeurs trainen met DriverPass-cursussen, quizzen en certificaten, gebruik dan Trainingscentrum > Cursussen toewijzen.
Alleen de eigenaar van het bedrijf kan deze pagina beheren.
Een training toevoegen en toewijzen
- Open Beheer medewerkers > Opleidingen en bronnen en klik op Training toevoegen.
- Vul de Naam training in en kies het Soort: Document (PDF), Filmpje, Externe link of Cursus/module. Voeg een Beschrijving toe.
- Upload het bestand (PDF, DOC, DOCX, PPT, PPTX, MP4 of WEBM, tot 50 MB) of vul de link in.
- Stel Dagen tot deadline (na toewijzing) in. Vink Verplichte training aan als iedereen hem moet afronden. Klik op Training opslaan.
- Klik op de kaart van de training op Toewijzen. Vink medewerkers aan of gebruik Alle medewerkers selecteren. Stel een Deadline in (optioneel), of laat die leeg om de dagen tot deadline te gebruiken. Klik op Toewijzen.
- Elke medewerker krijgt een melding en vindt de training onder Opleidingen en bronnen in de zijbalk, waar hij hem opent en op Voltooid klikt.
Materiaal delen
Bronnen zijn naslagbestanden zoals een personeelshandboek. Ze hebben geen deadline en worden niet afgerond.
- Klik onder Trainingsmateriaal op Bron toevoegen.
- Vul de Naam van het materiaal in, kies het soort (PDF-document, Ander document, Filmpje of Externe link), upload het bestand of voeg de link toe en klik op Materiaal opslaan.
- Gebruik de knop toewijzen in de rij van het materiaal, vink de medewerkers aan en klik op Toewijzen.
Voortgang controleren en goed om te weten
Klik op een trainingskaart op Bekijken om de status van elke medewerker te zien: Toegewezen, Afgerond of Te laat. Gebruik het prullenbakpictogram in een rij om die toewijzing te verwijderen.
Afgerond is wat de medewerker zelf meldt door op Voltooid te klikken. Het is geen testuitslag.
Verwijder je een training met het prullenbakpictogram, dan worden ook de toewijzingen en elke registratie van afronding verwijderd, en dat kan niet ongedaan worden gemaakt. De waarschuwing zegt dat voordat je bevestigt. Download eerst wat je wilt bewaren.
Alleen actieve medewerkers staan in de lijst om toe te wijzen. Die bevat de logins van je kantoorpersoneel en ook medewerkers.
Bedankt dat je het laat weten.
Sorry daarvoor. Ons supportteam kan je helpen. Contact met support